Visitekaartjes
Heb je binnenkort een zakelijke bespreking of ga je een beurs bezoeken? Dan mag je natuurlijk niet je visitekaartjes vergeten. Naamkaartjes zijn namelijk nog steeds erg handig om snel je gegevens uit te wisselen of om een gesprek te starten. Visitekaartjes drukken is dus nog steeds de moeite waard. Maar wat zet je nu precies op zo'n kaartje? En wat is absoluut een don't?
Less is more op je naamkaartje
Een visitekaartje heeft meestal een formaat van 5,5 x 8,5 cm, dus je hebt niet al te veel ruimte voor tekst. Daarom is het van belang om alleen dat erop te zetten, wat echt belangrijk is. Schrijf bepaalde gegevens dus niet voluit, zoals je website en je social media accounts. Iedereen weet wel dat een website begint met http(s) en via Google zijn al je social media acounts zo gevonden.
Geen reclame op je visitekaartje
Mijn advies is om alle info over jezelf en je bedrijf beperkt te houden. Dat betekent schrappen! Fax jij nog? Nee? Dan hoeft je faxnummer ook niet op je kaartje. Ben je alleen werkzaam in België? Waarom zou je dan je telefoonnummer met +32 (0) laten beginnen? Zorg ook dat er geen reclame van de drukkerij op je kaartje staat. Dat komt erg onprofessioneel over en bovendien, het is toch jouw kaartje?
Houd je visitekaartje overzichtelijk
Wat zet je dan wel op je kaartje? Eigenlijk is het heel simpel. Plaats alleen dat op het kaartje dat je wilt dat iemand van jou onthoudt en hoe jij te bereiken bent. Ben je geen actieve mailer? Plaats dan je mailadres bijvoorbeeld ook niet op je kaartje. Zo bevat je visitekaartje alle info die belangrijk is en blijft je kaartje toch overzichtelijk. Is je visitekaartje redelijk simpel en wil je toch iets doen om op te vallen? Je kunt voor een eigen maat visitekaartjes kiezen. Bijvoorbeeld vierkant. Zo blijft je kaartje overzichtelijk, maar spring je er door de afwijkende vorm toch uit. Leuk!
Professionele visitekaartjes
Naast het formaat kun je natuurlijk nog veel meer opties kiezen om op te vallen met je visitekaartjes. Zo kun je ook kiezen voor een gevouwen visitekaartje, waardoor je twee extra zijdes hebt. Hier kun je bijvoorbeeld een treffende quote of een leuke foto plaatsen. Wil je nog meer uitpakken qua vormgeving, maar heb je geen designer skills? In onze gratis ontwerptool vind je vele ontwerpen die onze vormgevers hebben gemaakt en die je zelf eenvoudig kunt aanpassen. Zo ziet je kaartje er altijd professioneel uit! Heb jij nog don'ts die echt niet mogen ontbreken? Laat je reactie hieronder achter!